Topkwaliteit voor een eerlijke prijs!

Het doel van een verflaag is het beschermen van het hout. Zonder schilderwerk kan vocht en vuil zich een baan vinden door het hout, wat ervoor zorgt dat het hout kan gaan rotten. Rottend hout beschermt uw woning niet en kan zorgen voor grotere schades zoals lekkage, vochtproblemen in huis, en zelfs verzakking. Deze schades zijn moeilijk te verhelpen en duur. Door regelmatig goed schilderwerk te laten verrichten blijft uw hout goed beschermd, en de onderhoudskosten aan uw woning laag.

Wij leveren topkwaliteit. Maar wat is dat precies, en hoe herkent u die kwaliteit?

  • Afwateren: Goed schilderwerk zorgt voor afwatering. Vocht en vuil wat op houtwerk beland moet weg kunnen via het geschilderde oppervlak. Een goede verflaag is schoon, glad en watert af waardoor vocht en vuil niet aan het oppervlak hecht.
  • Verbindingen: Deuren, kozijnen en daklijsten bestaan uit verschillende houten delen. De verbindingen tussen deze houten delen moeten dicht zitten, zodat vocht en vuil daar niet kan hechten. Met kit zetten wij al deze verbindingen dicht. Hierdoor krijgt vocht en vuil geen kans en blijft het houtwerk goed beschermd.
  • Goede hechting: Laat het oude schilderwerk spontaan los? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. De ondergrond is niet schoon/vetvrij geweest waardoor (grond)verf niet hecht, er is niet goed geschuurd, of er zijn beschadigingen opgetreden door bijvoorbeeld stoten, lekkage, of werking van het pand/het houtwerk. Wij sporen de oorzaak op en verhelpen dit, wanneer nodig met behulp van collega timmerlieden of loodgieters. Op die manier garanderen wij onze topkwaliteit.
  • Gebreken: Gebrekkig schilderwerk of gebrekkig onderhoud in het verleden kan ervoor zorgen dat er toch houtrot of andere beschadigingen zijn opgetreden. Zodra wij gebreken vinden bespreken we met u altijd onze aanpak, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan. We tonen u de schade en geven ons advies over de ernst van de situatie en een gepaste oplossing die binnen uw budget past.

Wat kost goed buitenschilderwerk?

Schilderwerk is maatwerk. Om een goede en eerlijke prijs aan te kunnen bieden zullen wij het schilderwerk altijd zelf moeten bekijken. We controleren de staat van het pand op de afwatering, hechting, verbindingen, en eventuele gebreken.

De prijs van het schilderwerk wordt bepaald door:

  • De staat van het huidige schilderwerk
  • De staat van de ondergrond
  • De bereikbaarheid van het schilderwerk
  • Uw wensen qua kleur en onderhoud