Plafonds en wanden schilderen

Plafonds en wanden schilderen, makkelijk? Gewoon een emmer latex kopen bij de bouwmarkt en gaan! In sommige gevallen klopt dit, maar in veel gevallen niet. Niet elke wand is ‘schilderklaar’, en niet elke ondergrond is geschikt om direct te schilderen of te behangen. En 60 m2 plafond waar na een jaar de verf vanaf komt, daar wordt niemand vrolijk van.

Waar u rekening mee moet houden

Nieuwe wanden: De meeste woningen worden tegenwoordig behangklaar opgeleverd. Dit betekent dat u de wanden eerst moet stucen of moet behangen met een (vlakke) glasvezelbehang, voordat het geschilderd kan worden. Het voordeel van glasvezelbehang is dat het goed beschermd tegen stoten en scheuren. En het ontstaan van scheuren in wanden komt zeker bij nieuwbouwwoningen veel voor. Glasvezelbehang is een sterke en duurzame manier om uw wanden te beschermen, en is vervolgens met normale muurverf te schilderen.

Nieuw stucwerk: Gestucte muren of plafonds? Dan moet er op de juiste manier voorbewerkt worden. Allereerst moet het stucwerk 100% droog zijn, zolang er nog vocht in zit kan er niet geschilderd worden. Als de muur droog is kan er voorbewerkt worden; dat betekent voorsausen met een verdunde latex of voorstrijkmiddel. Sla je dit over, dan trekt de verf te snel in de ondergrond en zal de verf niet hechten. Na enige tijd zal de verf loslaten. Dit kan alleen hersteld worden door alle losse verf af te steken en opnieuw te stucen/schilderen. Een zeer kostbare ingreep.

Onderhoud: Plafonds verkleuren en wanden lopen naar verloop van tijd schade op. Als de ondergrond goed is behandeld is een opfrisbeurt zo gebeurd! Gaatjes werken we weg met plamuur, scheuren werken we weg met kit, en met 1 laag latex kunnen we de muren vaak al mooi dekkend opleveren.

Woontrends: Een nieuwe kleur of compleet nieuwe look in huis? We helpen u graag met de nieuwste trends en technieken zoals kalkverven, krijtverven en metallic lakken.